You are currently viewing Orienteringsklubbene på Ringerike holder NM i orientering

Orienteringsklubbene på Ringerike holder NM i orientering

  • Post category:Orientering

Vi setter Ringerike på karte med Norgesmesterskap i orientering, e t av de tøffeste

mesterskapene i Norsk idrett!

Orienteringsklubbene på Ringerike, Viul OK, Fossekallen il og Ringerike o-lag, setter definitivt Ringerike på kartet når vi 22. august inviterer norgeseliten i orientering til Norgesmesterskap på ultra langdistanse. Det er venta at herrer senior skal løpe i minst 2,5 time før mesteren er kåra, og dermed er dette et av de tøffeste mesterskapene som arrangeres i norsk idrett. I dameklassen og juniorklassene er stipulert vinnertid noe kortere, men i alle 6 klasser setter løypelegger Lars-Inge Arnevik løperne på en kraftprøve. «Men jeg ønsker at løperne skal få en variert og fin tur gjennom det flotte terrenget på Ringerike», understreker han.
 

Utrolig variert terrengområde til NM-løypene

Arena er velvillig stilt på disposisjon av Tronrud Engineering på idrettsplassen på Eggemoen, og her skal arrangørene med arenasjef Tom Bondehagen i spissen tilrettelegge med salg og publikumsfasiliteter, sekretariat, mål og speaker. Salgssjef Marit Kjemperud skal sørge for at ingen behøver å verken tørste eller være sultne i løpet av en lang konkurransedag. Løperne skal bruke terreng som strekker seg over hele Eggemoen, opp i Vågårdsåsen og over til Hensmoen. Helt nytt og oppdatert kart må produseres, og vår egen, Leif Roger Hultgreen – en av Norges fremste karttegnere, står for den jobben. Knapt noe annet sted i landet kan en vise til et terrengområde med så stor variasjon. Løperne får prøvd seg på fartsfylt flat mo, i krevende skråli, i krappe ravinedaler og i småkuperte åspartier. De som kåres til Norgesmestre skal beherske det meste.
 

Spennende for publikum

Ny teknologi gjør at publikum kan følge løperne gjennom det meste av løpet. Tidtakersjef, Stig Melling, sørger for online meldeposter der en løpende kan se passeringer og de seeda løperne skal følges med GPS. Det hele skal formidles av en av landets beste speakere innen orientering, Sigmund Vister. Når løperne i tillegg kommer innom arena for passering, ligger det an til en spennende lørdag på Eggemoen. Vi venter at flere av de lokale juniorløperne vil delta. De har neppe sjans til å hevde seg helt i teten, men å gjennomføre et Norgesmesterskap på ultra langdistanse er en prestasjon i seg sjøl.
 
Det er tilbud også til alle som synes NM-løypene blir for lange – for o-løpere vil gjerne være i aktivitet. Derfor arrangeres Ringerike 2-dagers som publikumsløp samtidig. Det er et av o-idrettens flotte særpreg at nybegynnere og løpere i alle aldre til langt over 80 år konkurrerer side om side med eliten. Det ligger virkelig an til orienteringsfest på Eggemoen 22. august.
 
Morten Dåsnes, løpsleder