You are currently viewing Ishallen på Schjongslunden har blitt oppgradert!

Ishallen på Schjongslunden har blitt oppgradert!

  • Post category:Skjøyter

Arbeidet med oppgradering av ishallen har pågått siden mars og er nå nesten ferdig. Ishallen har fått en ny isflate, som har internasjonale mål og er nå Norges eneste ishall som har godkjente vant rundt banen. De nye vantene er mer fleksible enn de gamle, og vil medføre færre skader på spillere.

Isflaten har blitt 4 meter smalere, 1 meter kortere og isen 7 cm tynnere – noe som reduserer energikostnadene betraktelig. Med mindre bane har det også blitt plass til flere tribuner, og det er nå mulig å se kamper fra tre sider av banen. Stoler kommer i midten av oktober og skal monteres på ene langsiden. Et godt samarbeid mellom Ringerike kommune, Sparebankstiftelsen Ringerike og Ringerike ishockeyklubb har gjort oppgraderingen av hallen mulig.

Kjølerene til «nye» Schjongshallen er produsert lokalt i Hønefoss hos HAIEX Plastrør på Kilemoen industriområde. Hockeybanen består av en innstøpt kjøleflate med sløyfer av 25mm plastrør, totlat 17.640m som ligger med 10cm mellomrom over hele banen. Til dette så er det produsert fordelere fra kjøleannlegget. I tillegg er det lagt 3.250m undervarme og fordelere som hindrer permafrost i å oppstå under banedekket. Det er noe av det som var feil med den gamle banen.

Alle de aldersbestemte lagene, prestasjonslagene og seniorlagene nyter alle godt av ny fin hall . Rekrutteringen av til klubben har økt, noe som kan være en effekt av ny hall.

Ishallen har åpen dag hver søndag i vintersesongen fra kl 12-14 (noen få unntak). Uten puck og kølle 12-13 (for de som bare vil gå på skøyter) og med puck og kølle 13-14. Her er det bare å møte opp og ha det gøy!

2015-10-10 13.15.18_600x350
Ringerike Idrettsråd leder, Bjørn Marseth og  styremedlem Thorfinn Karlsrud
Ringerike Idrettsråd leder, Bjørn Marseth og styremedlem Thorfinn Karlsrud