You are currently viewing Jakter unge ildsjeler

Jakter unge ildsjeler

Buskerud-idretten jakter på «Årets unge ildsjel». Kjenner du en ung frivillig som gjør en stor innsats for ditt idrettslag?

BUSKERUD: Nominasjonsprosessen er i gang. Klikk inn på dt.no eller idrettensfestaften.no og nominer din kandidat.

I 2015 gjøres det en vri når det gjelder årets ildsjel-kåringen i Buskerud. Siden det er ungdoms-OL på Lillehammer senere i vinter velger man å sette ekstra fokus på ung idrett, og da er det også bestemt at det skal kåres «Årets unge ildsjel» – i stedet for «Året ildsjel» som for det meste har eldre kandidater.

– Vi leter etter en ny generasjon med ildsjeler, som ikke har så lang fartstid innen det frivillige arbeidet, sier Knut Harald Sommerfeldt, informasjonsansvarlig i Buskerud Idrettskrets.

Spent på responsen

Han er spent på responsen, og lurer på hvor mange unge ildsjeler som fins rundt omkring i vårt fylke, og som folk synes fortjener å bli nominert.

Her er kriteriene for å bli vurdert som «Årets unge ildsjel» i Buskerud:

● Han/hun er under 26 år.

● Vedkommende har gjort en solid innsats for idretten.

● Han/hun kan være enten trener, tillitsvalgt eller ha andre verv i idretten.

● Ikke være heltidsansatt.

Nominér din kandidat her!

Frist 20. desember

Nominasjonsperioden varer fram til 20. desember. Etter det vil en komité sette seg ned og plukke ut seks kandidater fra forskjellige regioner i Buskerud–Drammen og omegn, Hallingdal, Ringerike, Kongsberg-området, Midtfylket, og Røyken og Hurum. Deretter kan du stemme fram din favoritt på dt.no/idrettensfestaften.no.

Vinneren offentliggjøres under Idrettens Festaften i Drammens Teater fredag 5. februar. Der blir prisen «Årets unge ildsjel» delt ut, som også inkluderer pengepremier til ildsjel og klubb.

Den første uken i februar er en begivenhetsrik uke. På 5. februar kommer også fakkelstafetten, i forbindelse med ungdoms-OL, innom Buskerud og Drammen. To dager før, onsdag 2. februar, er det verdenscupsprint (skisprinten) i langrenn på Bragernes torg, og det står også mye mer på menyen i de dagene.

Det lokale kulekjørerhåpet Aurora Amundsen, Aron Skiklubb, er ambassadør for ung ildsjel-jakten i regi av Buskerud Idrettskrets. Hun har aktivt vært med på promoteringen.