You are currently viewing Kjell-Eric er prosjektlederen som skal få NM-veka til ringeriksregionen.

Kjell-Eric er prosjektlederen som skal få NM-veka til ringeriksregionen.

  • Post category:Informasjon

Kjell-Eric Andersen er ikke i tvil om at Jevnaker, Hole og Ringerike har det som trengs for å arrangere NM-veka i 2020 eller i 2021. Han jobber nå med søknaden som skal friste NRK og NIF (Norges idrettsforbund) til å tildele NM-veka hit.

Leder av Ringerike idrettsråd, Bjørn Marseth, føler seg sikker på at han og resten av styringsgruppa for NM-veka til ringeriksregionen har ansatt rett mann til jobben.

For å gjøre forprosjektet for NM-veka mulig, har Sparebankstifltelsen Ringerike spyttet inn 250.000 kroner.

– Vi har veldig god tro på at NM-veka kan gi vår region et løft hva gjelder by- og stedsutvikling. Vi mener NM-veka vil sette ringeriksregionen på kartet og kan være med på gi Ringerike et bedre omdømme enn det har i dag. Dette vil være et skritt i riktig retning, mener Runar Krokvik fra Sparebankstiftelsen Ringerike, som deler ut 20 millioner kroner til store og små prosjekter i Ringerike og Hole hvert år.

– Bidragene Sparebankstiftelsen Ringerike gir er svært viktige for veldig mange. Mange av arenaene vi nå vil bruke i NM-veka er allerede støttet av Sparebankstifltelsen Ringerike. Uten penger fra dem ville vi ikke vært i gang med dette nå, sier Andersen.

Det er foreløpig ikke klart hvilke idretter som skal være med hvis NM-veka går av stabelen i våre tre kommuner.

– Men listen er lang over idretter vi har kapasitet til å ta imot. Vi kan ta imot klatring, undervannsrugby, golf, turn, casting, kajakpolo og wakeboard, for å nevne noen. Vi vil foreslå Randsfjorden og Steinsfjorden, pluss at vi har mange store fine anlegg, blant annet Aka arena og Hønefoss arena. Det vil også foregå idretter midt i byen, for eksempel fra Søndre torg.

– Man får muligheten til å se 50 forskjellige idretter man kanskje ikke kjenner så godt. Man får oppleve at toppidrettsutøvere driver idrett i våre lokale arenaer. Folk skal også få prøve idretter om de har lyst. Sist men ikke minst får regionen et godt omdømme, forsikrer Andersen.

Foreløpig har vi hatt god dialog og opplever at kommunene ønsker NM-veka velkommen. Ringerike kommune stiller hvert år med økonomisk støtte til for eksempel Tour of Norway, som kun har målgang i Hønefoss. Man kan jo bare se for seg hvilken enorm eksponering man får av våre tre kommuner med mange timers sendinger over flere dager på NRK fra vår region under NM-veka. Det blir mange flotte bilder, mener Andersen og Marseth.

 Da er det bare å håpe at vi blir en av de utvalgte som får NRK og NIF på besøk for befaring. Både NM-veka for 2020 og 2021 skal tildeles i denne omgang, så får vi det ikke i 2020 håper vi at vi får det for 2021. Det blir spennende på vårparten 2019, da kommer svaret, sier Andersen.