You are currently viewing Paradirettsdagen 2021 på Hønefoss
Paraidrett Ringeriksregionen

Paradirettsdagen 2021 på Hønefoss

Tirsdag 28. september 2021 – kl.17.00-20.00
Håndball, Skyting, Enkeljympa, Boccia, Discsport

 

BILDER
AKTIVITETSKORT

 

Stor idrettsglede i Ringerikshallen da Hønefoss Sportsklubb, Ringerike Pistolklubb, Friskis&Svettis Jevnaker, Ringerike Bocciaklubb, og Hønefoss Discsport Klubb arrangerte Paraidrettsdagen! Deltakerne var med på fem idretter i løpet av de tre timene arrangementet varte. Tre av idrettene var satt opp på bestemte tider mens de to andre idrettene var «drop-in» utover kvelden. Alle deltakerne fikk prøve idretter de aldri før hadde spilt. For eksempel skyting med Ringerike Pistolklubb, som var «drop-in» og som mange fant veien til i 3. etg!

 

Alle klubbene som stilte denne kvelden tilbyr paratrening og spill gjennom innendørssesongen, og håpet er at deltakerne finner sin idrett — eller idretter! — og fortsetter.

 

Hønefoss Sportsklubb satte i gang en fartsfylt håndball økt, og klubben har i likhet med pistolklubben et supert tilbud for alle som ønsker å fortsette å spille. Alle av klubbene har et supert tilbud, og alle ønsker hjertelig velkommen til sine treninger. Enkeljympa (med Friskis&Svettis Jevnaker) er, som håndball, en aktivitet som oppfordrer til mye mosjon der alle deltar ut fra egne forutsetninger og etter beste evne for å gjøre de samme øvelsene/bevegelsene som instruktørene. Nesten som felles dans, og kjempemoro!

 

Mange var innom Ringerike Bocciaklubb for å spille boccia. Boccia var i likhet med skyting satt opp som «drop in», og muligheten å prøve var også godt benyttet. Boccia (og skyting) krever ikke like mye mosjon som håndball og enkeljympa, men som alle idretter krever disse spill og øving over tid for å øke spilleferdighetene, noe som klubbene er godt rustet til å hjelpe med og hvor alle kan ha det gøy i et sosialt miljø.

 

Hønefoss Discsport Klubb avsluttet Paraidrettsdagen med discsport, som faktisk består av ni selvstendige idretter (på samme måte som ballsport består av mange idretter). Klubben satte alle i gang med kast-og-mottak for å komme i gang med det grunleggende innen alle discsport. Deretter ble det discgolf, med både «putt-and-approach» og «driving» som aktiviteter. Å få discen i discgolf kurven var ikke like lett som det kanskje så ut til å være, men gleden var stor når «puttene» begynte å sitte oftere etter tips og prøving. Også var det gøy å kaste golfdiscer så langt man bare kunne!

 

Vår visjon er idrettsglede for alle. Prøv noe nytt og spennende!

 

Klubbene håper at mange vil benytte seg av tilbudene de har. Ta gjerne kontakt!